hilltech.nl

Isolatie

Home »  Isolatie

Snel energie besparen, dat wilt iedereen! En in sommige gevallen is dat niet eens zo moeilijk als het lijkt. Zullen we er gewoon vandaag al mee beginnen ?

Voor de meeste is het besparen van geld of juist de bijdrage aan een beter milieu de reden om eens na te denken om energie te gaan besparen. Het is handig om te weten welke maatregelen je kunt nemen en welke nu ECHT verschil maken.

Laten we beginnen met het voorkomen van het ‘stoken voor de vogeltjes’. Veel woningen in Nederland hebben helaas geen of onvoldoende isolatie en dat is een gemiste kans. Isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte uit je woning niet verloren gaat via het dak, de muren, de vloer of ramen. Isoleren is goed voor het milieu, bespaart op de energiekosten en boven dat zorgt het voor een groener energielabel van je huis en dat verhoogt de waarde.

Wanneer we toch op de bespaartour zijn is het verstandig eens stil te staan bij het stookgedrag in de woning. Natuurlijk is het belangrijk verstandig te stoken en dat kan je doen om de kachels in de ruimtes waar niemand is uit te zetten. Natuurlijk scheelt het ook als u alleen de kachel aan heeft wanneer er daadwerkelijk iemand thuis is. Voorkom onnodig stoken en plaats een thermostaat met programma.

Ook elektrische apparaten kunnen ervoor zorgen dat er behoorlijk wat energie wordt verbruikt. Zonder je het wellicht door hebt, maar wat we allemaal toe moeten geven, staan veel apparaten op de stand-by stand. Koop verstandig, op elektrische apparaten staat vaak een energielabel op de verpakking kies voor het product met een groen label, deze verbruikt namelijk minder energie of water dan het zelfde product met een geel of rood label. Voor meer informatie kijk op www.schotgroepisolatie.nl